book

Az olvasást sokan hanyagolják pedig számtalan előnye van. Lássunk néhány indokot, hogy miért kellene többet olvasnod!

Fejleszti a szókincsed

Aki sokat olvas az választékosabban tud beszélni, jobban ki tudja fejezni magát. Ezáltal az életben is jobban boldogulsz. Én mostanában többnyire angolul olvasok mindent. Észre is veszem, hogy angolul jutnak eszembe előbb a kifejezések és a magyar megfelelőit nehezen találom. Ez szokott vicces szituációkat okozni.

Javítja a koncentrációs képességed

A blog bejegyzésekkel ellentétben a könyvek azt követelik meg, hogy hosszasan koncentrálj egyetlen dologra. Eleinte nehéz is sokat olvasnunk, de néhány hét gyakorlás után azt vesszük észre, hogy sokkal könnyebb koncentrálnunk bármire.

Javítja a memóriád

Amikor egy könyvet olvasol emlékezned kell a karakterek háttérsztorijára, kivel mi történt, hol tart éppen a cselekmény. De ha éppen nem szórakoztató irodalmat olvasol, akkor is képben kell lenned, hogy milyen információkat fogadtál be korábban, hogy ne veszítsd el teljesen a fonalat.

Fejleszti a személyiséged

Könyvek olvasásával új nézőpontokra teszel szert, új élményeket szerzel. Ezek az információk később behatással lesznek a döntéseidre is. Másképp fogsz látni problémákat, és jobb megoldást is találhatsz rájuk több információ birtokában.

Én szívesen olvasok önfejlesztő vagy üzleti témájú könyveket. Folyamatosan szélesítik a látóköröm, és nem csak az üzleti de a magánéletem minőségére is pozitív hatással vannak. Vannak ismerősök akik ugratnak vele, hogy miért mindig csak ilyen könyveket olvasok. Nekik üzenem: a fejlődés igenis pozitív érzelmeket vált ki az emberből.

Bónusz tipp

Nagyon sok könyvben 3-6 kulcs tétel van, és aztán ez van “körbe rizsálva”, hogy kitöltsék a könyv tartalmát. Nem rég találtam egy nagyon jó szolgáltatást, ami röviden össze foglalja a lényeget, hogy a fontos információkhoz még gyorsabban hozzá juthass. Ez a szolgáltatás pedig a Blinkist. Az első három nap kipróbálhatod, hogy mennyire hasznos számodra. Ha tetszik akkor pedig egy évre kb. 13 000 Forintnak megfelelő összegért fizethetsz elő. FONTOS! Csak angol nyelvű könyvek vannak fenn. Ha nem tudsz még angolul, akkor itt egy újabb indok hogy megtanulj 😉