wp-plugins

Az az egyik remek dolog a wordpressben, hogy bővítményekkel nagyon egyszerűen lehet az oldalunk funkcionalitását bővíteni. Alapvetően ez egy blog motornak készült, de ma már rengetegen használják komolyabb weboldalak készítésére is. Az alábbiakban összeszedtem néhány plugint, amelyet minden wordpresst használó weboldalra érdemes lenne felraknod.

Wordfence Security

Remek bővítmény, melynek segítségével biztonságosabbá teheted a weboldaladat. Értesítéseket kapsz különböző támadási kísérletekről, gyanús eseményekről is. Emellett megnehezíti az oldal feltörését is. Gyakori panasz a wordpresses oldalaknál, hogy feltörik a weboldalt. Én ezt sikerrel használom a feltörések ellen.

All in One SEO Pack

Ezt a bővítményt a tartalmaim “feltuningolására” használom. Be lehet állítani minden tartalomhoz  a meta adatokat: kulcsszavak, leírás, egyedi title értéket adhatunk meg. Sokat segít abban, hogy az oldalad a keresők által könnyebben értelmezhetővé váljon. Persze csak akkor van értelme használni, ha gondosan írod meg a szövegeidet hozzá.

Better WordPress Minify

A weboldalak rengeteg javascript és css fájlt húznak be betöltődéskor és gyakran ezek a fájlok még tömörítve sincsenek. Itt jön a képbe ez a plugin. Összefésüli őket egy tömörített állományba ezzel gyorsítva a weboldal betöltését.

W3 Total Cache

A honlapod tovább gyorsíthatod ezzel a bővítménnyel. A tartalmaid egy gyorsítótárban tárolja, ezeket gyorsabban tudod előhívni, mintha magától a wordpresstől próbálnád lekérni a tartalmat.

Még rengeteg bővítményt tudnék felsorolni ami hasznos lehet a weboldaladhoz. Most csak az alapvetőket igyekeztem felsorolni. Ezeknek a pluginoknak a használatával is sokat dobhatsz az oldalad teljesítményén. Ne feledd: gyorsabb weboldal = elégedettebb user + elégedettebb google 🙂